Zoeken

Orsi Vigneto San Vito

Biodynamisch en natuurwijn, boeiende belevingen!

Op een heuvel met uitzicht over de stad Bologna is dit kleine familiebedrijf gevestigd waar zij op de meest natuurlijke manier gepassioneerd wijnen maken. Zij werken volledig biodynamisch en zonder toevoegingen in de kelder. Alleen bij het bottelen kan er een zeer kleine hoeveelheid sulfiet gebruikt worden en de resultaten zijn verbluffend mooi.

Waanzinnige petnat, amfora moet je geproefd hebben...

Orsi Pro.Vino Rosso Bologna
Artikelnummer15004
Beperkt op voorraad
Prijs per fles
Verkoopeenheid doos (6 flessen)
Orsi Pro.Vino Rosso Bologna
Orsi “Sui Lieviti“ - Pignoletto frizzante
Niet op voorraad
Prijs per fles
Verkoopeenheid doos (6 flessen)
Orsi “Sui Lieviti“ - Pignoletto frizzante
Orsi Posca Bianca Colli Bolognese DOC
Goed op voorraad
Prijs per fles
Verkoopeenheid doos (6 flessen)
Orsi Posca Bianca Colli Bolognese DOC
Orsi Posca Rossa Colli Bolognese DOC
Op voorraad
Prijs per fles
Verkoopeenheid doos (6 flessen)
Orsi Posca Rossa Colli Bolognese DOC
Orsi Vigna del Grotto - Pignoletto Rancid
Beperkt op voorraad
Prijs per fles
Verkoopeenheid doos (6 flessen)
Orsi Vigna del Grotto - Pignoletto Rancid
Orsi Sui Lieviti Plus - Pignoletto + Alionza
Beperkt op voorraad
Prijs per fles
Verkoopeenheid doos (6 flessen)
Orsi Sui Lieviti Plus - Pignoletto + Alionza

De biodynamische boerderij van Federico Orsi ligt in een prachtig deel van de Colli Bolognesi, net buiten Bologna. Deze heuvels stonden lokaal bekend om voor de productie van grote wijnen voor vele jaren, voordat de lokale druiven en deze
bescheiden appellation uit de gratie raakten bij de drinkers, waardoor velen hun boerderijen verlieten om werk te zoeken in de stad.


Sinds de aankoop van het land en de omschakeling naar biodynamica, is Federico op een missie om de regio weer op de kaart te zetten. hebben we de wijnen zien groeien van kracht naar kracht. Diversiteit wordt volledig omarmd, de groenten die hier worden geteeld worden nu geserveerd in verschillende van Emilia's grote restaurants en je zult ook een kleine groep van de lokale Mora Romagnola varkens op de boerderij. Van deze varkens maakt Federico
de lekkerste Mortadella die je ooit zult eten.

In de cantina is Federico altijd aan het experimenteren, fermenteren en rijpen in allerlei vaten op talloze manieren. Het einddoel is hetzelfde; wijnen te maken die eerlijk, lekker en representatief zijn voor het gebied. In kortom, het soort wijnen dat je elke dag wilt drinken.