Succo di Piombaia Sangiovese
Succo di Piombaia
De hoogste wijngaarden van Brunello di Montalcino
Producent
Piombaia is een biologisch-dynamische boerderij gelegen in
een van de hoogste delen van de Montalcino-heuvel, waar de familie Cantini Rossi al drie generaties lang voor het bos en de velden zorgt en wijnen maakt. Deze natuurlijke benadering van landbouw werd sterk geïnspireerd door de 100 hectare bos die ook deel uitmaakt van het landgoed Piombaia, een natuurlijke habitat met zijn evenwicht en leven dat floreert met minimale menselijke tussenkomst.
Druivenrassen
Sangiovese
Proefnotitie
Licht robijnrood, met intense aroma’s van viooltjes, pruimen en
wilde bramen. Vol met veel fruit en goed uitgebalanceerde tannines. Stevig glas voor bij een stevige maaltijd.
Bijzonderheden
Succo di Piombaia is vrij vertaald “Sap van Piombaia”. Het
wijnhuis heeft haar wijngaarden tot op 600 meter hoogte in Montalcino! Het sap is
gemaakt van 100% Sangiovese zonder sulfiet en andere toevoegingen.
De boerderij van Piombaia is ontstaan uit de vereniging van de families Rossi (afkomstig uit Montalcino) en Cantini (afkomstig uit Pisa). Drie generaties lang hebben de twee families het bedrijf geleid tot vandaag, waar Francesco, Cecilia en Vittorio Cantini het management hebben overgenomen, altijd met respect voor het land en de levenscycli van de natuur en vandaag de dag arriveren om de principes van biodynamische landbouw toe te passen.
Biodynamica impliceert een manier van werken, observeren en leven op de aarde. De diepe band met de natuur en het volledige respect voor haar ritmes leiden ertoe dat het gebruik van synthetische meststoffen en chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeschaft en dat de bodem wordt beheerd volgens de kosmische en maancyclus. Volgens de biodynamische methode moet de vruchtbaarheid en vitaliteit van de bodem met natuurlijke middelen worden verkregen: compost geproduceerd uit vaste hofmest, plantaardig materiaal als mest, vruchtwisseling, mechanische ongediertebestrijding en bestrijdingsmiddelen op basis van minerale en plantaardige stoffen.
Een levensfilosofie om alle harmonie van een gecultiveerd veld, de opeenvolging van seizoenen en tijd te waarderen.
Het land van Piombaia strekt zich uit over ongeveer 210 hectare, op een hoogte variërend van 400 tot 600 m / slm en is verdeeld in: 12 hectare wijnstokken, 70 hectare bouwland, 2 hectare olijfgaarden, 2 hectare tuinbouwgewassen en de rest van de bossen rondom het hele pand.
Een deel van het eigendom en de activiteiten van Piombaia is ook een boerderij met 7 appartementen en een zwembad, het hele jaar geopend, met het aangrenzende restaurant Osteria La Crocina, met typisch Toscaanse keuken
Vertel het een bekende!
Vul uw naam en emailadres en die van de persoon die u op de hoogte wilt stellen van dit artikel. De ingevulde gegevens worden niet opgeslagen en/of gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de email aan de door u opgegeven persoon.