Orsi Sui Lieviti Plus - Pignoletto + Alionza
Orsi Sui Lieviti Plus - Pignoletto + Alionza
Vinificatie
De Alionza rijpt na een korte maceratie van enkele dagen in oude acacia vaten; de Pignoletto fermenteerde spontaan met zijn inheemse gisten in staal en cement zonder opheldering of filtratie. Na het bottelen in het voorjaar begint de spontane hergisting.
Rijping
In oude acacia vaten voor de Alionza, cement en staal voor de Pignoletto
Temperatuur- en serviceadvies
10-12 ° C; de wijn kan worden geserveerd zonder de fles te schudden of te decanteren als je hem wilt scheiden van zijn gist aan de onderkant. We raden ook aan om iets te schudden voordat u het opent om er met al zijn gist van te genieten
Bijpassende gerechten
Geweldig als aperitief, kazen en salami; ook om te proberen bij truffelgerechten
Alionza, een van de meest territoriale inheemse wijnstokken van Emilia Romagna, gerijpt in oude acacia-vaten en gemengd met de legendarische Pignoletto om vervolgens ongeveer 4 jaar op de fles te gisten en te rijpen op zijn gisten. En het is precies deze lange veroudering die de wijn een nog complexere territorialiteit en persoonlijkheid geeft.
Vertel het een bekende!
Vul uw naam en emailadres en die van de persoon die u op de hoogte wilt stellen van dit artikel. De ingevulde gegevens worden niet opgeslagen en/of gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de email aan de door u opgegeven persoon.