Zoeken
100% Kwaliteit

Alle wijnen zijn 100% bewust gekozen. Alleen de hoogste kwaliteit is goed genoeg.

Logo

Las Calzadas, Vino Tinácula Blanco

Artikelnummer 20050
Prijs per fles
Verkoopeenheid doos (6 flessen)
Goed op voorraad
Prijzen zien? Maak een account aan
Druiven
Pardilla
Land
Spanje
Regio
Ribera del Júcar
Note
Natuurwijn
Biologisch
Gecertificeerd
Vegan
Kleine productie6252 flessen
Amfora
Omschrijving
Tell a friend

Las Calzadas

Vino Tinácula Blanco

Deze pittige witte wijn heeft een bijna vergeten inheemse druif die gerijpt werd in eeuwenoude amfora. Sterke citroensmaken, perfect gebalanceerde zuren en een vleugje taartkorst maken dit een gevaarlijk plezierige wijn.

Rijping: 4 maanden op droesem in 150 jaar oude amfora's met dagelijkse batonnage
Landbouw: Biologische landbouw & inheemse gisten
Totale producie: 6252 flessen

Vinificatie:

Eenmaal in de 'kelder' worden de druiven ontsteeld en ontpit. Ze blijven 1 nacht in contact met hun schillen in roestvrijstalen tanks. Daniel gebruikt dan een handmatige pers om de schillen te verwijderen voordat hij het sap terugbrengt naar roestvrij staal voor 2-3 dagen. Hier gist de wijn spontaan met inheemse gisten. Ongeveer halverwege de alcoholische gisting giet Daniel de wijn in 130 jaar oude amfora's van klei, waar hij de gisting afmaakt en 4 maanden op de droesem rust.

Smaaknotitie:

In de neus van deze lichtgele wijn overheersen pittige aroma's die doen denken aan lemon curd of citroenschuimtaart. Hints van witte bloemen, perzik, lychee en kamille zijn ook aanwezig in de neus, net als een vleugje versgebakken taartkorst.

De veroudering van de droesem en het effect van de amfora van klei zijn duidelijk in de mond met contrasterende smaken van gebak en natte aarde. De sterke zuurgraad zorgt voor een heerlijke punch en kruidige, grasachtige tonen brengen frisheid in de afdronk. Dit is een gevaarlijk makkelijk te drinken witte wijn die je interesse zal wekken met een verrassende complexiteit. Een zeer eetvriendelijke wijn.

Combi:

Koel serveren. Past goed bij tapas met zeevruchten zoals gegrilde zamburiña sint-jakobsschelpen of pintxos met calamares en garnalen, gebakken visgerechten en salades met balsamicoazijn.

Vertel het een bekende!

Vul uw naam en emailadres en die van de persoon die u op de hoogte wilt stellen van dit artikel. De ingevulde gegevens worden niet opgeslagen en/of gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de email aan de door u opgegeven persoon.

Uw gegevens
Naam
E-mailadres
Versturen naar
Naam
E-mailadres
Opmerking