Zoeken
100% Kwaliteit

Alle wijnen zijn 100% bewust gekozen. Alleen de hoogste kwaliteit is goed genoeg.

Logo

Biodynamische wijn

Bijzondere aandacht maakt deze bijzondere wijn

Een biodynamische wijn valt onder de categorie biologische wijnen. In de biologische wijnteelt maken de wijnboeren geen gebruik van chemische middelen zoals bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Daarbij hebben ze een bijzondere aandacht voor een natuurlijke manier van telen en het vermijden van ziektes.

Eerste pagina Vorige pagina
4
Volgende paginaLaatste pagina
Henri Milan Le Jardin 2011
Artikelnummer34102
Prijs op aanvraag
Beperkt op voorraad
Henri Milan Le Jardin 2011
Eerste pagina Vorige pagina
4
Volgende paginaLaatste pagina

Biodynamische teelt

De teelt voor biodynamische wijn gaat nog een stapje verder. Voor de productie van biodynamisch wijn gelden namelijk strengere regels dan voor biologische wijnen. De biodynamische landbouw is bijvoorbeeld volledig gericht op het versterken van de weerstand van de plant en het bevorderen van het bodemleven en de biodiversiteit.

Wat de wijn zelf betreft: bij een biodynamische wijn wordt geen gebruik gemaakt van in het laboratorium ontwikkelde gistculturen of kunstmatige toevoegingen. Ook mag een biodynamische wijn niet teveel sulfiet bevatten. Dit is maximaal de helft aan sulfiet dan ‘gewone’ wijnen.

Wat is biodynamische landbouw

De biodynamische landbouw gaat uit van een gezonde en schone grond als basis voor de wijnstok die de druiven voor de biodynamische wijn draagt. Daarbij maakt de wijnboer gebruik van organische mest en compost om de grond te verrijken. Ook kan de boer kruiden en mineralen toevoegen aan de grond. Dit is belangrijk om de weerstand van de plant te versterken en ziektes te voorkomen. Maar ook om de grond, waar langdurig dezelfde wijnstokken op verbouwd worden, levend te houden.

De wijnboer die biodynamische wijn maakt, heeft een holistische kijk op de natuur. Dat betekent dat de wijnboer of wijnboerin rekening houdt met de omgeving van de wijnstok en de dieren die in en om de wijngaard leven. Het maken van biodynamische wijn vraagt aandacht voor de onderlinge samenhang van landbouwgrond, plant en dier. Er wordt gekeken naar natuurlijke processen en zelfs naar de kosmos. Hierbij houdt de wijnboer van biodynamische wijn tijdens de teelt de stand van zon, maan en sterren in de gaten. Zo is er een ideale stand om de vitaliteit van de wijnstok te versterken, een ziekte aan te pakken, wijnstokken te snoeien of om de druiven te oogsten. De biodynamische wijn heeft voor veel mensen een misschien wat bijzondere opvoeding gehad, maar dit komt de smaak zeker ten goede.

Hoe smaakt een biodynamische wijn?

In de biodynamische landbouw volgt de wijnboer of boerin de natuur en ondersteunt haar waar het kan, zonder kunstmatige toevoegingen en zo min mogelijk ingrepen. Een gezonde, sterke wijnrank die zijn voeding met lange wortels uit de rijke aarde haalt, in zijn eigen tempo en met zoveel aandacht van de wijnboer groeit… zorgt zeker voor een bijzondere en levende wijnsmaak. Vind je het lastig kiezen uit ons assortiment biodynamische wijn? Neem dan contact met ons op. We adviseren je graag.

Hoe herken je een biodynamische wijn?

De biodynamische wijn draagt het keurmerk Demeter. Een wijn met dit keurmerk voldoet automatisch aan de eisen van de biologische landbouw, maar daarnaast ook aan aanvullende, strenge eisen van de biodynamische landbouw. Zo weet je dat je een echte biodynamische wijn in huis haalt, zuiver en natuurlijk, met een intense beleving.